НАЈЕФИКАСЕН НАЧИН ДА ПРЕПОЗНАЕТЕ ДОБАР ЧОВЕК: Антички мудрец имал техника која никогаш греши

Антички мудрец имал техника која никогаш греши. Доволно е да се внимава само на една работа, за да се препознае добар човек! Дали некогаш сте се запрашале кој е добар човек и зошто?

Има многу одговори на ова прашање, но само еден е соодветен – човекот се определува од она што го носи во душата, како и од енергијата што ја испушта. Тоа зборува за него подобро од било кој збор.

Еден древен мудрец во само една реченица го опишал начинот на кој многу лесно можеме да заклучиме каков е човекот . Затоа, внимателно прочитајте ги неговите зборови и добро запомнете ги!

Не можете да го препознаете по тоа што го зборува, ниту по изгледот, туку по атмосферата што се создава во негово присуство. Тоа е доказ. Затоа што никој не може да создаде атмосфера што не му припаѓа на неговиот дух – истакна тој. Во оваа постапка најважно е да ја следите вашата интуиција, она чувство во стомакот што се буди кога нешто не е во ред. Никогаш не го игнорираш.

Кога ќе размислите за тоа, навистина е. Сигурно ви се случило во нечие друштво да се чувствувате непријатно, вознемирено и често да станете нервозни . Дури и кога некој се преправа, кога се обидува да биде премногу фин, но всушност има лоши мисли и намери, можете да го почувствувате тоа. Од друга страна, има луѓе чие присуство не само што ве смирува, туку и ве расположува, а се чувствувате многу подобро откако ќе ги запознаете.

Кога некоја личност околу вас создава атмосфера на пријателство, љубов, прекрасна енергија, таква што сакате да се зближите со него и повторно да го видите, добивате чувство дека тој е добра личност, некој на кој можете да му верувате и кој вреди да се сака.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!