На враќање од одмор во Грција ни пишаа казна 700 евра и ни ги зедоа таблиците – сега не ги враќаат, не можеме да се вратиме

Едно семејство од Србија имаше многу непријатно искуство кога се врати од одмор. Имено, една жена, која побара да остане анонимна, го сподели непријатното искуство што го доживеа на патот.

Како што изјавила во групата на Фејсбук „Грција инфо“, таа во неделата отишла во Грција со своето семејство, а на патот кај Никити, тие биле застанати од полицијата, која им наплатила казна од 700 евра и однела таблички и документи На сопругот.

-Тие рекоа дека престигнувавме на полна линија и ни казнија 700 евра, ни ги симнааа табличките и ги зедоа документите на мојот сопруг. Плативме веднаш следниот ден, меѓутоа, тие не сакаат да ни ги вратат табличките и документите, тврдејќи дека ние можвме да повредиме луѓе и не навредуваа секој пат кога се обидувавме да комуницираме и тие се многу груби “, напиша таа.

Жената не прецизира дали прекршокот е всушност извршен или не, но рече дека секако веднаш ја платиле казната следниот ден, но дека не сакаат да им ги вратат табличките и документите, бидејќи, како што наведува, тие тврдат дека можеле повредат луѓе. Ги навредуваат секој пат кога се обидуваат да комуницираат и се многу груби кон нив.

„Тука сме со двегодишно дете, и јас сум бремена, затоа бараме совет ако некој знае што да прави или со кого да контактира, бидејќи гледаме дека постои можност табличките да не бидат вратени и ние сме без пари, а мојата бременост е многу ризична. Имајќи предвид дека веќе имав еден абортус, и целата ситуација е во најмала рака многу стресна “, изјавила жената.

Наскоро следеа бројни коментари од корисници кои се обидоа да и помогнат на жената. Сепак, некои посочија дека законот е ист за секого и дека прописите мора да се почитуваат.
Еден Грк, кој е член на оваа група, рече дека доколку се плати казната, полицијата е должна да ги врати сите документи и регистарски таблички.

“Знам дека нивната полиција е многу строга, видов во јуни во Ханиоти. Го редеа целиот персонал, нема кој да вика, стојат мирно. Ги гледам повторно нивните возачи, возат лудо брзо, не ги почитуваат ограничувањата , возат мотоцикли без шлемови, возат поинаку. правец, а улицата е еднонасочна. И многу повеќе, и сега се чини дека ние туристите сме цел за штедење.

Во секој случај, законот и прописите мора да се почитуваат, беше еден од коментарите. “Ова одземање на регистарски таблички и сообраќај е многу лошо! Што ако автомобилот е регистриран на друго лице? Никогаш не сум слушнал за вакво нешто никаде во светот”, изјавил корисникот во групата.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!