На сите им покажа точно: Држете 60 секунди лажица на јазик и дознајте дали сте болни

Наједноставен начин да проверете дали сте здрави, е да земете кажица и да ја ставите на јазик. Држете ја само една минута.

Ако вашата лажичка е чиста и без дамка и непријатен мирис, значи дека немате никаков здравствен проблем со внатрешните органи.

Ако е пристуен мирис: Трул мирис – проблеми со белите дробови, Слатко – може да биде во прашање проблем со дијабетис, Амонијак – проблеми со бубрезите

Ако се појават дамки: Бели или жолти во дебел слој – дисфункција на штитните жлезди,виолетова – бронхитис, слаба циркулација, високо ниво на холестерол,Бела – респираторна инфекција,портокалова – болест сон бубрегот

Оваа метода е чисто информативно и никако не може да ја замени консултацијата со докторот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!