НЕ ГИ ИСФРЛАЈТЕ ОД ДОМА! Овие работи ако ги чувате ќе ви донесат голема среќа!

Многупати сме пишувале, а веројатно сте читале и на други портали дека работите што не се користат или се расипале треба да се фрлат првенствено за да не зафаќаат простор во домот, а според некои верувања – тие мора да се фрлат за да се привлече благосостојба во домот.

Меѓутоа, постојат и такви предмети кои зрачат со добра енергија и кои секогаш мора да ги чувате во вашиот дом за да имате добра среќа. Ова се топ 6 работи кои никогаш не смеете да ги исфрлите од дома:

1.ЛЕБ – Лебот во многу култури, па и кај нас, се смета за света храна. Симболизира среќа и благосостојба, па затоа е забрането да се фрла. Подобро исушете го, па трошките разделете им ги на птиците или наранете улични мачки и кучиња, отколку да го фрлате во ѓубре.

2.СОЛ – Солта се третира исто како лебот. Покрај тоа, не се советува да позајмувате сол никому, бидејќи солта со своите кристали многу брзо впива и се спојува со вашата енергија, па доколку ја дадете некому – на тој начин ја благосостојбата излегува од домот и преминува во друга куќа.

3.ОТСЕЧЕНИ НОКТИ И КОСА – Косата и ноктите според старите верувања и според црната магија се најпогодни за предизвикување на лоша енергија и лоши настани. Затоа, секогаш кога ги сечете ноктите или се потсечувате косата (како и влакната од вашиот чешел), завиткувајте ги во хартиено марамче и фрлајте ги во канта за отпадоци. Не смеете да ги расфрлате било каде низ домот или околу него.

4.ФОТОГРАФИИ – Може да ги уништувате само оние фотографии кои ги прикажуваат вашите непријатели и под услов да не сте со нив на фотографиите. Во спротивно ризикувате да привлечете болест и други проблеми. Доколку навистина не можете да поднесете да имате фотографии од некое лице кое го сметате за непријател, а вие сте на истите фотографии, пред да ги уништите исечете се од фотографијата.

5.РАЧЕН ЧАСОВНИК – Часовникот е енргетски поврзан со сопственикот и може сериозно да му наштети на лицето чиј часовник ќе го уништите. Може да ги фрлите само оние часовници кои не можат да се поправат.

6.ПАРИЧНИК – Паричникот е финансиски талисман, па дури и ако е безвреден, немојте да го фрлате. Кога ќе купите нов паричник, чувајте го некаде дома, на сигурно, а потоа од него постепено префрлајте ги парите во новиот паричник. На тој начин полека ќе ја прекинете врската со стариот паричник. Чувајте го дома колку можете подолго.

Задржете ги и не ги фрлајте!

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!