Никогаш не му позајмувајте пари – Овој тип на човек нема да ви ги врати!

Верувале или не, но економистите истражија кој тип на луѓе никогаш не ги враќаат парите.

Сигуено барем еднаш во животот сте му позајмиле на некој пари и тие пари повеќе не сте ги виделе, а често тоа се случува и со личноста на која сте и верувале. За да не ви случи тоа повторно, обрнете внимание што таа личност изговара кога ви бара пари.

Имено, тројца економисти од „Бизнис инсајдер“ откриваат што кажуваат луѓето кои земаат туѓи пари и никогаш не ги враќаат. Тие ги проучувале одговорите од клиентите на сајтот „Проспер“ кој е наменет за парични позајмици.

Сите клиенти кои бараат позајмица се должни да наведат причина зошто позајмуваат пари и да дадат објаснување како мислат да ги вратат. Економистите откриле дека луѓето кои никогаш не ги враќаат парите најчесто ги користат следните 5 збора:

  • Господ, Бог
  • Ветувам
  • Ќе вратам
  • Фала, Благодарам
  • Болница

Тоа значи дека најчесто се користи фразата: „Ветувам дека ќе ти ги вратам парите, жими Господ!“

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!