Оваа фотографија од група волци крие неверојатна тајна!

Фантастична, логична и праведна организација на група волци. Првите три волци кои одат по снегот се и трите најстари, најболни и најспори членови на заедницата.

Тие го диктираат темпото, а во случај да наидат на опасност први ќе бидат жртвувани. Да одат на крајот од колоната, веројатно ќе заостанат и ќе станат лесен плен.

Зад нив одат петте најјаки и најдобри волци од чопорот, па зад нив во златна средина одат 11 волчици, а зад нив повторно петмина мажјаци кои како војска го чуваат грбот на чопорот.

На крај, последен, речиси изолиран, оди водичот на чопорот кој така од далеку има и одличен преглед на целата колона и држи се` под контрола…

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!