Ова предупредување треба да го сватите сериозно – ако пронајдете влакно на ушите, веднаш на лекар

Повеќето од нас  знаат што не доведува до срцев удар: генетика, тежина и пушење. Но, тука има и еден фактор на кој никогаш не сте помислиле, а тоа се ушите. 

Според некои истражувања, количината на влакната кои ги имате на ушите може да биде показател на вашето здравје во иднина. Така да треба на овој начин можете потенцијално да си го спасите животот.

Доктор Сандрес Т. Франк и неговиот тим во 1973 година тврделе како наборите на дијагоналата на ушите можат да укажат  на коронарната артериска болест.

Освен тоа, во 2006 година, доктор Едсон Е. исто така објави студии во кои наведува дека појавувањето на ушната ресичка е поврзано со срцевите болести.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!