Овие билки се опасни, носат лоша енергија во домот – веднаш исфрлете ги

И покрај тоа што се многу декоративни и го разубавуваат просторот, тие не треба да се наоѓаат во вашиот дом, а особено не во спалната соба.

Овие растенија имаат негативен ефект врз луѓето и животните, а привлекуваат и лоша енергија:

 • Монстера
 • Златен ползавец
 • Зелен лилјан
 • Папрат
 • Орхидеи
 • Хибискус
 • Шефлера
 • Туја
 • Сансевиерија
 • Рузмарин

Од друга страна, постојат растенија кои привлекуваат благосостојба. Ако сакате во вашиот дом да владее позитивна енергија, набавете едно од овие растенија:

 • Здравец
 • Божиќна ѕвезда
 • Калисија
 • Собна љубичица

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!