Поради овие големи работи кои ги направив како сопруга и сега сум бивша

Слоен Бредшо била 10 години ви брак. Но, тој завршил кога сопругот ја изневерил и оставил за друга жена. Сега, откако престанала да беснее, таа открива како самата е виновна за она што и се случило.

„Сопругот ме изневери и остави. Претходно ме избегнуваше и да се оптоварува со работа. Прво му ја префрлив вината затоа што ме лаже, изневерува и го запоставува семејството, но не бев во право.

Јас се фокусирав само на себе, на својата улога како нежна и несебична жена, на сликата која ја создадов сама за себе. Тек кога пронајдов добар терапевт сфатив што правам. И тоа не беше убаво откритие. Сега знам дека овие 4 работи ми го уништија бракот:

1. Ги ставав децата на прво место

Лесно е да ги сакаш своите деца, за тоа не треба многу труд. За бракот е потребен труд. А кога и да требаше да се грижам за бракот, бев зафатена со децата. Често планирав нешто што мојот сопруг не можеше да направи. Голем број на ноќи поминав во креветите на децата, кривејќи го што рчи.

2. Не им поставив граници на своите родители

Моите родители често доаѓаа кај нас, често и ненајавени. Одеа на одмори со нас. Ги караа нашите деца пред нас. Мојот страв да не ги навредам ме спречи да поставам граници. Заради тоа мојот сопруг беше оженет со моето семејство, не со мене.

3. Му ја одземав машкоста

Мислев дека во љубовта најважна е искреноста, а сите знаеме дека вистината боли. Постојано негативно му зборував за неговите другари, за неговата мајка, за колегите. Наместо да му го зајакнам егото, јас му го распарчив. Често го потценував, му зборував како не е важен. Му висев на глава за работите кои ги погреши. Понекогаш зборував со него како да е дете, како ништо да не разбира.

4. Не се трудев ниту да научам да се карам

Да, постои вистински начин на кој треба да се расправате. Јас често се трудев да премолчам некои големи работи, а малите кои ме нервираа постојано еруптираа. Токму затоа станав страшна од сите мои изливи на бес.

Овој текст не го напишав за да го вратам, ниту да му барам простување. Го напишав бидејќи не можев да верувам колку долго ја држев главата во темнина. Уште ме боли што мојот маж се одлучи да го најде решението на проблемите во креветот на некоја друга жена, но сега барем знам дека не е виновен само тој.“

Извор: Crnobelo.com

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!