ОСТАНА БЕЗ МАЈКА, ЖИВЕЕШЕ НА УЛИЦА, НА УЧИЛИШТЕ НАЈЧЕСТО ОДЕШЕ ГЛАДЕН: Тинејџер бездомник прогласен за „најдобар ученик“ на својата генерација!

Тинејџерот 12 години живее бездомник со својот татко, а поради одличните оценки е прогласен за „најдобар ученик“ на својата генерација. Некои го сакаат средното училиште, додека други го мразат. Но, без разлика на ставовите, јасно е колку е важно средното образование за образованието и напредувањето во животот.

Се разбира, не е само среќа да се постигне нешто големо во животот, туку секогаш е добро да се трудите и да дадете се од себе на училиште. Едно од најголемите достигнувања што еден ученик може да ги постигне во средно училиште е да стане најдобар ученик на својата генерација.

За тоа секако потребен е одличен успех по сите предмети, како и учество на разни натпревари. Многумина од нас не успеаја од различни причини – понекогаш немавме желба да учиме, можеби немавме време, можеби имавме други приоритети или ни пречеа некои проблеми и грижи кои се надвор од нашата контрола.

Тој ја немаше привилегијата да живее во стабилен дом и беше бездомник со својот татко во последните 12 години. Во текот на целото средно образование, Грифин немал обезбедување на домот, ниту пак секогаш го имал истиот покрив над главата. Ова е причината зошто тој е толку голема инспирација за толку многумина.

И покрај се, тој беше решен да го заврши средното училиште со почести. На денот на доделувањето на сертификатот тој беше таму со сите други ученици. Но, тој беше прогласен и за најдобар ученик на својата генерација.

На прашањето како е да завршиш средно училиште, тој рече: „Само сакам да покажам дека секој може да го направи тоа, без разлика на околностите. Никогаш повеќе не сакам да го живеам тој живот. Правам се што можам затоа што јас не сакам да живееш така“.

Приказната на Грифин е потсетник дека никогаш не треба да судиме некоја личност поради нивните околности. Никогаш не знаеш како стигнала таму. Дури и ако ги знаете околностите, обидете се да помогнете колку што можете.

Мајката на Грифин ненадејно починала од рак, а неговиот татко не можел да си ја дозволи куќата. Грифин се сети дека лежел во кревет една вечер, бил ужасно гладен, знаел дека нема да може да јаде ништо, а утре има училиште.

Неговата ситуација беше ужасна, а учителите, чудно, не знаеја ништо за тоа. И покрај битките со кои се соочиле, Грифин, неговиот брат и неговиот татко на крајот излегле како победници. На Грифин му претстои светла иднина, а неговиот татко мора да биде многу горд.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!