После 18 спонтани и 90.000 евра потрошени за вештачко оплодување, животот им приредил вистинско чудо

Сонот на многу жени да се остварат како мајки, за жал многу често останува само сон. Борбата за потомство во денешно време станува се поголема и потешка.

Лорен Варнефорд имала 18 спонтани абортуси и потрошило 90.00е евра за шештачки оплодувања за на крајот на 48 години и се исполни желбата и после 16 години со својот сопруг 55- годишен Марк да добијат дете.

-После 16 години докторите ја открија дијагнозата. Имав „ќелии убијци“ кои го напаѓаат и уништуваат ембрионот, кој е стар само неколку недели. Одличивме да престанеме да се обидуваме во 2010 година, зошто кога и да останев бремена, после 15 недел и бременоста се завршуваше а јас бев разочарана- рекла Лорен.

-Неможев да престанам да плачам секогаш кога ќе се случеше да го загубам бебето, неможев повеќе да поминувам низ тоа, но после 5 години одлучив да пробам уште еднаш и тоа последен пат, да заминам во Чешка на донација на ембрион.

Тогаш се случи чудо, забременив и во 37-та недела успеав да го родам мојот син Вилијам со царски рез. Цели 18 години се мачевме а сега многу често мислат дека сме му баба и дедо, но сепак ние сме пресреќни што го одбивме- вели таа.

-18 спонтани и 90.000 евра но сето тоа вредеше. Не сум повеќе млада за да трчам по него додека си игра, но сепак сето ова е вредно за да се трудам.

Конечно се чувствувам исполнето, затоа никогаш не губете надеж, можеби Бог спрема нешто посебно само за вас- рекла Лорен за еден локален весник.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!