Починатите никогаш не доаѓаат на сон без причина: Еве за што се обидуваат да нè предупредат!

3 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ кои ќе БЛЕСКААТ од среќа до 2025 година: Сите врати ќе им бидат отворени

Веќе пишувавме на кои знаци среќата ќе им се насмевнува до крајот на оваа година, а денес дознаваме кого ќе наградуваат ѕвездите во следните...

Утре се МЛАДЕНЦИ: Ако сакате да имате УСПЕШЕН брак, мора да ги почитувате ОВИЕ обичаи

Денешниот голем празник е посветен на брачните парови. Нашата православна црква и нејзините верници денес го слават големиот црковен празник Свети 40 Севастиски маченици,...

Баба Ванѓа: за да се заштитите од уроци и лоши очи, чувајте го ова во вашата куќа

Пророчицата од Петрич ги посочи токму овие материјални работи...

Постојат 5 причини зошто мртвите се појавуваат во соништата на своите најблиски.

Таквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека токму соништата на кои имале средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на жалост и да продолжат со животот.

Иако веќе не се со нас, најблиските кои починаа никогаш не нè напуштаат. Многу луѓе зборуваат за тоа како ги посетуваат во соништата, што може да биде многу реално и живописно. Таквите соништа се познати како – соништа за средби.

– Татко ми и мајка ми починаа пред повеќе од десет години, со разлика од една година. Околу шест месеци по секоја смрт, со секој од нив, па дури и со двајцата, сонував барем по еден многу живописен сон. А, тоа не беше обичен сон, чувството беше поинакво – вели д-р Патрик Мекнамара.

Таквите соништа често имаат заеднички теми:

– Починатиот се појавува, но некако е помлад и поздрав.

– Тој пренесува порака на охрабрување до оној што сонува за тоа, како на пример „Јас сум добро и сè уште сум со тебе“.

– Пораките на починатиот пристигнуваат повеќе телепатски или ментално, отколку што се изговараат со зборови.

– Сонот е понормален и пореален од бизарен, какви можат да бидат класичните соништа.

– Соништата се интензивни, како покојникот навистина да дошол да го посети, а оној што сонува се сеќава на сонот кога ќе се разбуди.

– Сонот има силно влијание врз некоја личност, некои луѓе и се менуваат потоа.

– После таков сон, се остварува што е правилно, а што не, или период на жалење или ширење духовни погледи.

– За традиционалните народи, соништата со средба со покоен беа целосно убедлив доказ дека постои духовен свет и живот после смртта – објаснува Мекнамара.

Тој додава дека дури и во денешното современо општество, ваквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека соништата за средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на жалост и да продолжат со животот.

Постојат голем број причини зошто починатиот се појавува во соништа:

  • Тие сакаат да побараат прошка или да решат проблем што го имале во текот на нивниот живот и кој останал нерешен.
  • Тие нудат упатства за оние што останаа зад нив, нивна заштита или сакаат да ги предупредат за нешто.
  • Тие сакаат да ги утешат оние што тагуваат за нив и да им кажат дека сè е во ред со нив и дека сега се „од другата страна“.
  • Тие имаат порака за секој што ги сонува.
  • Тие сакаат да им покажат на своите најблиски дека има живот после смртта.

Преведено од stil.kurir.rs

АКТУЕЛНО

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ДОКТОРКА ОД БРЗА ПОМОШ ПРЕДУПРЕДУВА! Сите што го правите ОВА сте во голема опасност, застанете денес!

Стефановиќ советува дека во најтоплиот дел од денот, од 10,00 до 14,00 часот, кој не мора, да не излегува од дома, а освен вода,...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

3 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ кои ќе БЛЕСКААТ од среќа до 2025 година: Сите врати ќе им бидат отворени

Веќе пишувавме на кои знаци среќата ќе им се насмевнува до крајот на оваа година, а денес дознаваме кого ќе наградуваат ѕвездите во следните...

Утре се МЛАДЕНЦИ: Ако сакате да имате УСПЕШЕН брак, мора да ги почитувате ОВИЕ обичаи

Денешниот голем празник е посветен на брачните парови. Нашата православна црква и нејзините верници денес го слават големиот црковен празник Свети 40 Севастиски маченици,...
error: Содржината е заклучена!