Предвидувањата на Нострадамус: Небото ќе му пресуди на човештвото, до 2024 се ќе се промени

Како што објаснува Трифко Гузина, во пророштвата на Нострадамус јасно видел драматични космички настани во механиката на ѕвездите. Добрите познавачи на пророштвата велат дека Нострадамус предвидел многу тежок период, кој ни се приближува.

Доктор Трифко Гузина, човек кој дешифрирал најмногу мисли на Ностадрамус и е помеѓу најдобрите познавачи на работата на овој пророк, тврди дека небото ќе биде главно за судбината на целото човештво и ќе доведе до трета СВ.

-Едно од највпечатливите пророштва детално го анализирав и тоа претставува увод во еден нов циклус – вели тој. Тоа ќе биде период во кои “Небото ќе му суди на човештвото”.
Добрите познавачи на пророштвата велат дека Нострадамус предвидел многу тежок период, кој ни се приближува.

Според моите пресметки, со примена на Питагорејска геометрија, тој период започна во 2010. и ќе трае до 2024. година. Тоа е циклус кој ќе биде од најголемото значење на човечкиот род.

Периодот кога небото ќе му суди на човештвото трае до 2024. година
Како што објаснува Трифко Гузина, во пророштвата на Нострадамус јасно видел драматични космички настани во механиката на ѕвездите, планетите и кометите кои во текот на овој четарнаесетгодишен период ќе предизвикаат пертурбација (пореметување, збрка, забуна, немир, пертурбација на планетарно астрономско пореметување, отстапување на небески тела, или отстапување од

Кеплеровите закони кои го покажуваат текот на едно тело во Сончевиот систем, планети, комети или месечината, посебно нашата месечина, преку остимено привлекување на останатите тела) на земјината топка со огромни промени во организацијата на државите и народите.

Космичкитенастани влијаат на промената во организацијата на државите и народите
-Важен дел од овој циклус видлив од судењето на небото се однесува на воздушните вооpужени дејства, и тој процес наголемо се одигрува пред нашите очи во државите од северниот дел на Африка и Блискиот исток – продолжува др Гузина.

Циклусот (од 2010. до 2017.) веќе го опфати елиминирањето на Гафади, срушен е Мубарак и им се заkанува на многумина како мароканскиот крал, Башар ал Асад, како и многу други државници во Јемен, Судан, Ирак, Иран, како и во земјите на субсахарска Африка и во Емиратите, пишува Еспресо.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!