Предвреме родено бебе на смртната постела ја прегрнало својата близначка: Тоа што се случило е Божјо чудо (ВИДЕО)

Малите близначки Кајри и Бријел Џексон се родени 12 недели пред терминот. Тие не биле доволно развиени, а докторите не им давале позитивни прогнози за преживување.

Откако ги ставиле во посебни инкубатори, состојбата на Бријел почнала да се подобрува и почнува да добива на тежина. Меѓутоа иако на прв поглед изгледало дека се стабилизира, медицинскиот персонал немал оптимистично мислење дека бебето ќе прежувее.

После неколку недели иако била посилна, почнала да добива напади и да плаче толку силно што останувала без здив и станувала сина. Сестрата Гејл која внимавала на нив, правела се што може, но како на бебињата да им немало помош. Тогаш таа добила генијална идеја. Таа ја ставила Бријел до нејзината послаба сестра.

Иако тоа било против правилата на болницата, Гејл на сите начини се обидувала да ги спаси, па дури и да ја изгуби работата. А тогаш се случило нешто неверојатно. Бријел престанала да плаче и ја ставила својата мала рака околу нејзината сестра. Брзо после тоа следело чудо.

Состојбата на Кајри почнала да се стабилизира и секој нареден ден почнала да добива на тежина. Близначките успешно оздравеле и сега се здрави и имаат по 20 години.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!