ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ КАЖУВАТЕ ОВИЕ ЗБОРОВИ И ЖИВОТОТ ЌЕ ПОЧНЕ ДА ВИ СЕ МЕНУВА: Спречете ја негативната енергија – привлечете ја само позитивната!

Еве кои зборови не треба да ги кажувате – привлекуваат негативна енергија! Енергијата што ја зрачите ја обликува вашата реалност.

Мислите и одлуките влијаат и на нашите животи, доколку се позитивни, според Законот за привлекување ќе можеме да привлечеме добри околности и можности. Oд друга страна, негативните мисли и зборови не оптоваруваат и носат негативност во сите аспекти на животот.

Постојат одредени негативни зборови кои често ги користиме, а кои негативно се одразуваат на нашата реалност и привлекуваат негативна енергија. Еве ги зборовите што треба да ги отстраните од вашиот речник:

1. „Јас сум должен“ – Никому ништо не должите и никој ништо не ви должи. Често, искрените чувства се заменуваат со должност. Сакаш затоа што сакаш, а не затоа што мораш.

2. „Јас сум виновен“ – Престанете да се обвинувате себеси и другите за било што. Без грешки. Има само искуство.

3. Зборови на сожалување, постојано жалење – Кога се жалите за нешто, го пропуштате сегашниот момент и го обезвреднувате вашето искуство. Постојаното жалење ве држи во неповолно расположение и ви ја троши енергијата.

4. Претставување како жртва – Ако постојано зборувате за себе како жртва, тоа и ќе станете. Наместо зборовите „Жал ми е за себе“, употребете ја следната фраза „Јас сум храбар и силен, затоа сум особено горд на себе“.

5. „Претпоставувам дека ќе успеам, ќе решам“ – на овој начин веќе изразувате сомнеж во себе и покажувате дека не сте сигурни во вашите способности. Исто така, се демотивирате себеси, наместо да се охрабрувате.

6. „Ќе се обидам“ – наместо тоа употребете го зборот „Ќе успеам“ и навистина верувајте како што велите. Ова ќе има магичен ефект врз вашата самодоверба.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!