Руски метод на прочистување бубрези и црн дроб – проверено ги исфрла насобраните токсини за 24 часа

Бубрезите и црниот дроб имаат важна функција за работата на целиот организам. Тие се како филтери што нè ослободуваат од сите токсини и штетни материи.

Од таа причина многу е важно да се грижите за нивното здравје. Одвреме-навреме пожелно е да направите детокс и да ги прочистите.

Рускиот метод во овој случај се покажал како многу делотворен и претставува еден вид пост во период од 24 часа. Во текот на еден ден се внесуваат вода и зелен зеленчук и важно е строго да се придржувате до наведеното време.

По будењето, на празен стомак наутро испијте 1 чаша незовриена топла вода во големи голтки и направите 10 до 15 клекнувања. На тој начин ќе ја стимулирате функцијата на дигестивниот тракт.

По еден час изедете порција зелена салата или кој било друг зелен зеленчук и испијте чаша свежо цеден сок од зеленчук.

  • 12.00 часот – испијте чаша зовриена вода.
  • 13.00 часот – изедете голема порција зелен зеленчук и испијте чаша сок од зеленчук.
  • 14.00 часот – испијте чаша зовриена вода.
  • 15.00 часот – порција зеленчук и свежо цеден сок.
  • 17.00 часот – чаша зовриена вода.
  • 18.00 часот – салата и сок од зеленчук.
  • 20.00 часот – пола литар зовриена вода.

На овој начин ефикасно ќе ги прочистите бубрезите и ќе го започнете процесот на исфрлање токсини. Не смеете да ја посолувате салатата, а овој пост не смее да се спроведува повеќе од 2 пати месечно.

Напомена: Пред започнување со постот, посоветувајте се со лекар.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!