САМО ИСКУСНИ ВОЗАЧИ ГО ЗНААТ ОВОЈ ТРИК: Еве што да направите кога врне дожд, стаклата од автомобилот нема да ви се замаглат

Доаѓаат постудени денови, а со нив и поголема можност за замаглување на стаклата.

Во некои ситуации, ова може да биде многу опасно, затоа даваме совети како да ги одмаглите што е можно побрзо и генерално да го ублажите или спречите замаглувањето на прозорците.

За да ги одмаглите прозорците со класичен метод, потребни ни се десет минути ако не и повеќе. Но, постои побрз начин.

Во зима, важно е да се намалат изворите на влага во возилото, така што снегот и дождот од чевлите и облеката да не се внесуваат во возилото, а теписите да не се навлажнуваат.

Еден млад човек успеа да го најде најбрзиот начин за одмаздување на неговиот канал на Јутјуб преку серија експерименти, а еве ги четирите чекори:

1.Поставете го греењето на максимум.
2. Вклучете ја климата.
3. Исклучете ја опцијата за внатрешна циркулација на воздухот.
4. Отворете ги прозорците накратко.

Ќе ви ги одмаглaт прозорците за рекордно време.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!