Секоја вечер пред спиење задолжително затворете ја вратата од спалната соба – постои добра причина за тоа

Многу е важно да ја затворите вратата од спалната соба кога одите на спиење. Пред ноќната рутина, не заборавајте и да ја затворите вратата од спалната соба.

Скоро 60 отсто од луѓето спијат со отворена врата, а тој мал детаљ може да биде опасен. Во случај на пожар во домот, затворената врата може да го успори ширењето на чадот, да ја намали количината на отровен дим, да обезбеди доволно ниво на кислород и да ја намали температурата.

Не станува збор само за внимателност. Многумина спијат со отворена врата бидејќи мислат дека така се безбедни, но пожарникарите препорачуваат да го правиме спротивното.

Затворањето на вратата пред спиење нека ви стане навика.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!