Секоја жена ова мора да го види: Се радуваше дека е бремена, но лекарите наместо бебе пронајдоа нешто друго

Сите се радуваа кога дознаа дека по втор пат е бремена. Се било добро, додека не и се слошило. Кога лекарите ги направиле првите снимки од ултразвукот, пронашле нешто од што веднаш заплакала. Ултразвукот открил се и сешто, но дете немало…

Наместо толку посакуваното девојче, бидејќи веќе има син, жената открила дека нејзината матка е преполна со тумор. Станува знор за моларна бременост и се случува многу ретко.

Кај моларните трудници, по оплодувањето на матката, наместо нормален ембрион, настанува патолошка маса. Во таквата бременост не постои плод, кој расте туку нешто нешто како дефромирана постелка.

Моларната бременост настанува кога ќелиите од кои нормално се состојат хорионски ресички не се развиваат нормално. Наместо тоа, тие создаваат група од водени меурчиња, кој не можат да го обезбедат растот на нормалниот ембрион. Ризикот на моларната бременост е поголем кај жените стари од 40 години.

– На мојата сопруга постојано и беше лошо, а со првото дете не беше така. Првиот ултразвук го направивме во 11. недела и вестите не беа добри, напишал нејзиниот сопруг кој нивната приказна ја објавил со цел да ја подигне свеста за оваа медицинска состојба.

– Бебе немаше на снимката. Наместо тоа, видовме многу меурчиња. Тие се викаат моларна бремност. Мојата жена мораше да оди на операција. Во вакви случаеви многу е веројатно дека мора да дојде до хистерктомија ( операција за остранување на матката), напишал сопругот.

За среќа, хирургот бил доволно вешт, па не морал да ја ги остранува органите. Со други зборови, неговата жена малку со потешкотии, но сепак може да остане бремена. После се, еве што заклучил нејзиниот сопруг.

– Иако не го проширивме нашето семејство, благодарен сум што имам прекрасен син и жена која ја сакам најмногу на свет.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!