Секој родител треба ова да го прочита: Ова момче се избањало и починало по еден час

И нашите неважни постапки можат да донесат смртоносен исход.

На пример, многумина загреани влегуваат под туш, но треба најпрво да се навикнат на водата. Многу од нас имаат клима уред и прават голема температурна разлика кога од топло излегуваат надвор на ладно.

Тоа може да има смртоносен исход, затоа што најпрво треба да се прилагодите на средината, а не нагло да се изложите. Освен тоа, опасно е, посебно за децата, загреани да пиете ладна вода.

Еден сличен случај е кога 10-годишно детенце за капело во базен, а веднаш после тоа, така загреано испило голема количина вода. Кога се вратило дома и заспало, неговата мајка го пронашла неговото безживотно тело, а од устата му излегувало пена.

Се претпоставува дека му отекле крилата на белите дробови откако по капењето испило вода.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!