Семејство помина покрај бездомник како да не постои, а тогаш еден од нив направи нешто воодушевувачко

„Гентри“ во дел од светот е познат како музички состав сочинет од три  тенори. Поради претстојниот празник Божиќ снимиле видео запис за божиќната песна „Oh Holy Night“, а видеотодопрело до срцата на многумина кои го погледнале.

На почетокот на видеото, бездомник му помага на маж за да си го прицврсти божиќното дрво на врвот од автомобилот.

После тоа нему од глава не му излегува ликот на бездомникот, осамен и премрзнат на улица, па одлучил да се врати за да му се заблагодари.

Видеото завршува со Евангелието по Матеј: „Навистина, ви велам, што и да направите за еден од овие мои најмали браќа, ми го правите мене“.

Ова видео има за цел да покаже дека целта на празникот не е само дарувањето, туку и благодарноста и пожртвуваноста за верата, која им помага на оние на кои им е потребна. Погледнете го:

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!