СЕ ВРАБОТИ КАКО СЛУГИНКА КАЈ БОГАТА СТАРИЦА: Кога видела ЕДНА ФОТОГРАФИЈА НОЗЕТЕ И СЕ ПРЕСЕКОЈА! Следуваше ШОК

Многумина ќе речат дека животот е полн со случајности. а можеби всушност судбината не води таму каде што треба да бидеме. Ова е една таква приказна. Триш имала 18 години кога ја нашла мајка си на подот, онесвестена. Таа штотуку дојде дома од училиште и ја стави чантата на пултот во кујната.

Ја повикала мајка си, но немало одговор. И тогаш ја најде. Веднаш се јави Триш брза помош . Нејзината мајка сè уште дишеше. Меѓутоа, во тој момент Триш немаше поим што се случи.

Мајката на Триш имаше мозочен удар што ја остави оштетена. Веќе не можела да работи, а нејзините заштеди оделе на медицински сметки.

Триш знаеше дека нејзиниот сон да може да учи никогаш нема да се оствари. Таа успеала да го заврши училиштето, а потоа морала да преземе одговорност и да најде работа. Од заштедата на мајка и не остана ништо. Нивните животи зависеле од Триш.

Наоѓање работа. За жал, Триш и нејзината мајка живееле во мал град и не било лесно да се вработи. Значи, тоа значеше дека Триш мораше да преземе каква било работа. Таа видела оглас во локалниот весник за позиција на слугинка. Таа одлучи да аплицира.

Последното нешто што сакаше да го направи, но каков избор навистина имаше? Така, таа се јавила на бројот на огласот и се случило да биде позиција во популарен дом за богати постари дами. Нејзиното име беше г-ѓа Џонсон и веројатно беше една од најпознатите луѓе во нивниот мал град. Но, една работа за г-ѓа Џонсон е дека таа била слепа.

Таа целосно го изгубила видот откако со врело масло се испрскала. Таа беше позната и по тоа што е прилично злобна старица. Домаќинката на г-ѓа Џонсон, Сали, договорила Триш да дојде на интервју тоа попладне. Триш воздивна, барем најде работа. Таа се надеваше дека г-ѓа Џонсон нема да биде премногу злобна кон неа.

Триш го возеше стариот автомобил на нејзината мајка до местото каде што живееше г-ѓа Џонсон. Тоа беше најбогатиот дел од градот на врвот на ридот. Таа сакаше да живее таму. Таа стигна до целта и тропна на вратата. Сали ја отвори вратата и ја пушти да влезе.

Таа и даде знак на Триш кон дневната соба, каде што г-ѓа Џонсон пиеше шолја чај. Се разбира, Триш знаеше дека овој прв впечаток мора да биде одличен или може да ја изгуби работата. Триш ја поздрави старицата, која ја праша која е. Таа и кажа на Триш дека и се допаѓа нејзиниот глас, што беше добро. Г-ѓа Џонсон воопшто не изгледаше толку ужасно или пргаво како што сите тврдеа.

Ја прашала Триш за нејзината возраст и таа и кажала дека наскоро ќе наполни 19 години, г-ѓа Џонсон и кажала дека нејзината внука ќе биде на иста возраст. Триш ја праша г-ѓа Џонсон што се случи со нејзината внука? но старицата почна да се тресе и беше доста вознемирена.

Таа и рекла на Триш дека не треба да се грижи за нејзиниот личен живот, туку дека ќе и даде пробна недела во куќата. Триш беше воодушевена! Требаше да започне следниот ден.

Пробна недела Триш работеше напорно таа недела. И г-ѓа Џонсон изгледаше задоволна. Тоа беше нејзиниот четврти ден во куќата и Триш забележа дека г-ѓа Џонсон ја нема никаде.

Таа конечно реши да ја праша Сали каде е. „Па“, одговори Сали, „денес е денот кога почина нејзината ќерка. Секоја година таа се затвора на овој ден, па нема да ја видите до утре.”

Се разбира, Триш била изненадена, мислела дека починатата е внука на старицата. Триш и дал кратка историја, објаснувајќи дека нејзината ќерка имала се измешала со лошо друштво и поради тоа забременила на 15.

Го ставила бебето на посвојување кога имала две години, а недолго потоа починала во сообраќајна несреќа. Триш била шокирана и била посвоена. Конечно помислила колку беше среќна што ја имаше нејзината мајка.

Следниот ден, Триш се врати на работа како и обично. Но, одеднаш слушнала удар кој доаѓа од собата на г-ѓа Џонсон. Влегла внатре да види што се случило. Видела старица како клекна на земја. Рамката за слика падна. „Дозволете ми да ви помогнам! Триш се јави додека таа трчаше да и помогне на жената.

„Каква е таа слика?“, праша Триш. Триш ја преврте рамката и воздивна. Изненадувачки, личноста во рамката на сликата беше Триш како дете! Секако, таа била шокирана и збунета и ја прашала старицата зошто има нејзина фотографија.

Г-ѓа Џонсон беше уште повеќе збунета. Триш објасни дека девојчето на фотографијата е таа. Г-ѓа Џонсон почна да плаче. „Ако ова е вистина, тоа значи дека си моја внука! Триш повторно воздивна, ѝ кажа на г-ѓа Џонсон дека е посвоена.

Таа се согласи да направи ДНК тест следното утро. Секако, резултатите од ДНК покажаа дека Триш е внука на г-ѓа Џонсон. Старицата и рекла на Триш дека таа и нејзината мајка треба веднаш да се вселат, дека нема да сака ништо повеќе. Беше многу среќна што повторно има семејство. Се разбира, Триш веруваше дека судбината ја донела во таа куќа.

И, конечно, нејзината мајка се преселила и ја добила најдобрата нега што можела да ја купи со пари. Најдобриот дел беше што сега Триш можеше да учи, тоа беше нејзин сон за кој мислеше дека никогаш нема да се оствари. И, се разбира, г-ѓа Џонсон конечно повеќе не беше осамена.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!