Се појави во фризерница со ваква коса, а нејзината приказна ја растажи фризерката па реши да и помогне (ФОТО)

Во август 2017 година една 16-годишна девојка дошла во фризерница со коса која била во тотален хаос.

Фризерката Кејли Олсен вели дека никогаш нема да ја заборави таа глетка и дека девојката од неа барала да ја ишиша целата коса. Кејли се сожалила на девоојката и не можела да верува дека некој толку малд може да крене раце од се.

-Се борела со тешка форма на депресија и све и беше смачено.Се чинеше дека не гледа излез, па дури и косата не ја чешлала- напишала фризерката на Фејсбук  во искрена објава и решила да и помогне.

Имено донела одлука да и ја среди косата на оваа млада девојка колку и тоа да изгледа тешко, со надеш дека со малку помош на физичкиот изгледа, да покрене девојката да започне со средување на нејзината внатрешност.

„Беше едно од потешките искуства.Плачеше цело време додека се обидував да и ја рашчешлам косата“ додала фризееркта и додала дека менталното здравје е многу важно и дека се поголем е бројот а млади луѓе кои страдаат од депресија.


Дете никогаш не треба да се чувствува така безвредно и да не сака ни косата да ја измие.

-Работев 8 часа вчера и 5 часа денес на нејзината фризура, а сето тоа со цел оваа девојка да се почувствува вредна повторно, а најважно од се е што фризерката напишала дека оваа девојка навистина се оправила и денес живее убав и квалитетен живот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!