Сите го имаме ова цвеќе дома а не сме свесни дека носи среќа и го чува семејството од зло

Фикусот е билка која повеќето од нас ја имаме дома. Според Фенг Шуи билките се неопходни дома, а фикусот носи радост, среќа и хармонија.

Кога е сместен во југоисточниот дел на станот помага за благосостојба. Оние кои го имаат дома според Фенг Шуи ќе имаат среќа. Сите сакаме да имаме чист и свеж воздух во нашите домови, а за да го постигнеме тоа најлесен начин е да употребиме домашни растенија за да ни помогнат во прочистување на истиот.

Важно е да ги намалите колку што е можно повеќе токсините. Тие го напаѓаат телото преку воздухот, облеката, козметиката, храната, водата, сапуните, шампоните, а ние не сме ни свесни за тоа.

Многумина не знаат дека особено во текот на зимските месеци, а и во текот на летото кога сите прозорци се затворени и се ладиме со клима уреди, воздухот во куќата не циркулира и не се филтрира доволно.

Тоа значи дека сите токсини во домот, од средства за чистење и слично, директно ги вдишуваме. Затоа е важно да се осигураме дека воздухот во нашите домови е чист, а најдобар начин за тоа е со помош на домашни растенија.

Покрај тоа, растенијата во домот исто така имаат и декоративна улога, а ја подобруваат и целокупната позитивна енергија.

Од сите растенија тестирани, фикусот исто така е најдобар во отстранување токсини и загадувачи од домовите, а особено е добар борец против формалдехидот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!