Сите прават голема грешка кога јадат банани – ако го правите ова додека ја лупите и вие сте меѓу нив

Лентите на бананите се најголемата омразена состојка кај повеќето луѓе. Омразата кон тие влакна оди до толкави размери што постојат над стотина блогови на интернет исклучително посветени за таа омраза.

Тие ленти имаат и свое име, а имаат и голема улога за здравјето. Тие ленти се флоеми – сложени растителни ткива и само благодарение на нив бананата додека расте ги добива сите потребни нутриенти.

Освен што содржат влакна, содржат и витамин А и Б6. Професорот по органска хемија Николас Гилит вели дека препорачливо е да не се отстрануваат од бананата со оглед на тоа дека се нутритивно побогати од остатокот на овошката.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!