Скоро секој ВТОР МАКЕДОНЕЦ го чува ова во РЕРНА, и затоа ПАРИТЕ МУ БЕГААТ ОД КУЌАТА

Доколку постојано имате проблем со парите, фенг шуи има објаснување за тој проблем.

Двете парични зони низ кои најмногу пари може да избегаат од домот се, според фенг шуи, кујната и бањата. Игнорирањето на важни правила може да не направи трајно сиромашни.

Првото нешто е WC шолјата. Според фенг шуи, секогаш треба да се спушта. Ако вашата шолја е постојано отворена, тогаш финансиската енергија ќе тече таму.

Друга работа е славините што капат. Водата што излегува не е само вистински отпад, бидејќи сметките се повисоки. Тоа е, исто така, според фенг шуи, голем одлив на средства од куќата. Доколку бањата е многу влажна, добро е во неа да имате мал соларен радијатор и одвреме-навреме да го сушите.

Исто така, не е дозволено да се натрупува мијалникот во бањата, колку повеќе работи држите на него, толку повеќе овој неред го нарушува протокот на енергија. Секогаш затворајте ја вратата од бањата!

Така е и во кујната – фенг шуи ви кажува дека мијалникот со валкани садови секогаш го нарушува протокот на енергија поради кој губиме пари.

Следното место е рерната, не треба да биде валкана, а најголемата фенг шуи грешка е чувањето на садовите со стара маснотија во нив. Веднаш отстранете ги и ослободете се од маснотиите.

Исто така, не се препорачува зоните за оган и вода да се премногу блиску, кога правите кујна, запомнете дека мијалникот не е до шпоретот. Ако имате таков распоред, ставете табла меѓу нив.

И последниот совет за фенг шуи – се однесува на влезната врата. Тие мора да бидат функционални, лесно да се затвораат и широко да се отвораат. Ако зад нив имате закачалка за облека и не се отвора добро, отстранете ја од таму. Вратата мора да се отвори широко, да има простор. Ако одите директно надвор, закачете го ѕвончето надвор од вратата.

Поправете сè во куќата што треба да се поправи и ослободете се од старите и искршени работи, одржувајте ред. Фенг шуи нагласува дека старите работи и нередот значително ја трошат енергијата на домот во однос на пари.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!