Сопругот го прашаа дали му е досадно со сопругата по 10 години брак – неговиот одговор го освои интернетот

Сопругот го прашале дали му е досадно со сопругата по 10 години брак, како што тврдат повеќето. Сепак, неговиот прекрасен одговор го освои интернетот.

Ерата на постојан консумеризам во која важи „прво јас“ и „го правам она што прави да се чувствуваш добро“ (по секоја цена), создаде затворена култура која сака СЕ и СЕГА по секоја цена и сака да се ослободи од се што прави. не.те прави среќен.

Овој менталитет за жал влезе во браковите и создаде некои клишеа. Речиси половина од браковите завршуваат со развод. Бараме нешто ново, романтика, пеперутки во стомакот и го игнорираме фактот дека вистинската љубов е избор, а не чувство .

Теологот Џон Пајпер рекол : „Верувам дека повеќето парови кои се во брак 50 или 60 години се заљубуваат и се одљубуваат еден во друг неколку пати. Ова го кажувам без никаква намера да бидам духовит. Според мене, речиси е лудо да се мисли дека луѓето се „вљубени“ подеднакво низ сите години на брак, и онака како што беше на почетокот на врската. Тоа е навистина лудо“.

На сличен начин, блогерот од тимот DadMum реши да ја покаже реалноста на бракот откако беше прашан дали е незадоволен од „монотонијата на секојдневието“ откако беше во брак со својата сопруга 10 години.

Неговите мудри зборови за „заедно растење и наоѓање нови причини постојано да се заљубуваат еден во друг“ останаа во главите на сопружниците ширум светот. Тој го напиша следново :

„Заедно сме речиси десет години. Вчера добив порака во која ме прашуваше дали не сум задоволен од монотонијата да живеам во долга врска. Ме прашаа дали жена ми со текот на времето станала подосадна и дали сум се приспособил на тоа или се уште очекувам повеќе од неа. Знаете… за да бидете повозбудливи и забавни…

Па, тоа е работата… По десет години, многу денови изгледаат слично. Лесно се губат во недели, месеци и години. Но, тоа не значи дека се монотони. Тоа само значи дека имаме многу нешта што ни се случуваат што ги немало порано.

Таа не скока на мене секоја прилика што ја добива; не истата 18-годишна што ме заведе на забавата. Но, тоа не ја прави досадна. Тоа само значи дека сега имаме обврски и одговорности кои малку повеќе и се на ум.

И да, таа сега е малку повеќе дрска и уморна. Но, тоа не значи дека таа повеќе не е онаа забавна девојка со која се забавував. Тоа само значи дека многу работи се случуваат во нашите животи кои можат да бидат стресни.

Не можете да очекувате дека работите во врската никогаш нема да се променат. Затоа што тоа секогаш се случува. Како што минува времето, врската престанува да биде бајка и се претвора во живот. Ако е под стрес, обидете се да и ги олесните обврските.

Ако е уморна, дајте и време да се одмори. Ако е нервозна, кажете ѝ дека одлично го прави тоа што го прави, а ако е несигурна кажете и дека ја сакате сега повеќе од кога било. Не се работи за тоа да се заљубиш еднаш и да останеш таков до крајот на животот.

Не станува збор за осудување на вашата сопруга каква била порано. Станува збор за растење и израснување заедно и наоѓање нови причини за повторно да се заљубуваме еден во друг.

Едно е сигурно… Не помислувајте ни за секунда дека само таа зависи да ги направи работите подобри и повозбудливи. Не можете да очекувате таа да се однесува како принцеза ако ја третираат како робинка.

Нека знае дека сте заедно во ова. Обврска на двајцата е да го одржувате огнот на вашата љубов. Мислам дека таа е навистина добра“.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!