Сопственичката на ресторанот му дозволи на овој бездомник да работи само еден ден, а по некое време се случи нешто неверојатно

Бездомник залутал во еден ресторан низ Америка и барал пари. Сопственичката на ресторанот го прашала зошто не работи.

Бездомникот рекол дека сакал да има работа, но бидејќи имал многу крвични дела било невозможно некој да го вработи. За да опстане во животот, бездомникот Маркус бил приморан да проси и да краде.

Таа одлучила да направи нешто прекрасно. Му рекла да работи тој ден.Сега тој работи како и секој друг работник во нејзиниот ресторан. Маркус станал сосема поинаков човек денес со чуство на достоинство и самодоверба, само поради една шанса која му ја дала оваа неверојатна жена.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!