Со едноставен трик можете да откриете дали во домот ви се случуваат лоши работи

Има многу техники со кои можеме да утврдиме дали во нашиот дом постои негативна енергија. Наједноставен начин да го направите тоа е со помош чаша наполнета со вода.

Што е воопшто негативна енергија? Секој од нас има своја енергија која се задржува на местата каде престојуваме и во предметите кои ги користиме. Нашите домови се места каде се среќаваат различни енергии, што од нас самите што од членовите на семејството.

Секое лице кое влегува во нашиот дом внесува одреден вид енергија, а таа може да биде позитивна или негативна. Негативната енергија предизвикува стрес, здравствени и финансиски проблеми и лоши чувства. Доколку мислите дека во вашиот дом е присутна таква енергија веднаш превземете нешто.

Во прозирна стаклена чаша ставете морска сол (солта би требало да заземе 1/3 од чашата). После солта ставете 1/3 од чашата ладна вода и 1/3 бел оцет. Чашата ставете ја во собата во која мислите дека е собрана негативна енергија.

Откако ќе ја оставите чашата никој не смее да влезе во наредните 24 часа. Доколку теноста во чашата е во иста состојба како кога сте ја оставиле, можете да здивнете, во таа соба нема негативна енергија.

Но, доколку во чашата забележите меурчиња или течноста не биде прозирна очигледно е дека имате некакви проблеми. Откако течноста во чашата ќе ја апсорбира негативната енергија течноста истурете ја во веце шоља и веднаш пуштете вода.

Постапката повторувајте ја секој ден додека течноста во чашата не стане бистра.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!