Ставете го ова во секоја саксија и ниту една билка никогаш повеќе нема да ви овене: Секој мора да го знае овој трик

Собните билки не само што му даваат комфор и топлина на вашиот дом, туку и ја зголемуваат концентрацијата на кислород во просторијата. За жал, се случува билките да почнат да венеат од необјасниви причини.

За тоа можат да придонесат ситните штетници и мушички, кои е тешко да се воочат со голо око. За среќа, постои еден едноставен трик што овозможува брзо да се ослободите од ситните мушички во саксиите.

За неговата реализација ќе ви требаат само неколку обични чкорчиња. Многу е едноставно: забодете ги главичките во земјата на растојание од 5 см од работ на саксијата и наводнете го цвеќето. По 2 дена, заменете ги чкорчињата со нови, а по 2 дена мушичките ќе исчезнат.

Од сега не морате да ги полевате собните билки со инсектициди. Фосфорот и сулфурот што се содржат во составот на смесата за главата на чкорчињата, продираат во земјата и проверено ги ослободуваат растенијата од несаканите гости.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!