Ставете штипка на уво и оставете ја 60 секунди – трик кој многу ќе ви помогне

Штипките сите ги користиме за пружaње алишта, но доколку ги ставите на одредени делови од увото, ќе почуствувате големо олеснување.

Имате ли болки во грбот? Или грчеви во стомакот? Сега постои едноставен начин за решавање на болките во телото… Со притискување со одредени точки, болките во одредени делови можат да бидат решени.

1. Болки во рамената и грбот – Горниот дел од увото се за грбот и рамената. Држете ја штипката 60 секунди и на тој начин ќе ја решите напнатост и ќе ви се намали болката. За да исчезне болката целосно постапката треба да ја повторните неколку пати.

2. Органи – Оваа точка е поврзана со сите органи во телото. Дури и со лесна масажа на прстите ќе си помогнете себе си. Меѓутоа, ако навистина имате внатрешни болки, треба да побарате лекарска помош. 3. Зглобови – Горниот среден дел од увото припаѓа на зглобовите. За кочење или болни раце и нозе, штипката е спас. Доколку имате хронични болки можеби лекарот сепак би бил најдобар избор.

4. Синуси и грло – Овој долен дек од увото е поврза со синусите и грлото. Кога е ладно или е во прашање синусна инфекција, штипката може да направи чудо. 5. Варење – Доколку на оваа точка ја ставите штипката болката во стомакот или грчевите можат да намалат дури и потполно можат да се елиминираат.

6. Глава срце – Увото е споено со двете најважни дела – глава и срце. Главоболката или срцевите проблеми можат да се намалат со штипка или прст.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!