Ставила вреќичка чај на раката и веднаш почувствувала олеснување – Затоа не фрлајте ги по употребата

Ќе се изненадите кога ќе дознаете за што се нема да ви помогнат искористените вреќички чај.

Чајот содржи танин кој помага во борбата против бактериите, воспаленијата и инфекциите. Знаејќи го тоа, ви нудиме неколку начини за кои можете дополнително да ги искористите вреќичките чај.

Изгореници – чајот има антибактеиски својства за исцелување рани. Се препорачува ставање на влажна ќесичка на чај врз изгорениците во текот на ноќта. Ве каснал комарец, пчела или стршлен? Сте се изгореле? Имате модринка? Пробајте на болното место да ја ставите оладената кесичка од чајот и проблемот ќе исчезне.

Исто така, ако сте се пробудиле со темни кругови под очите или отечени подочници – ќе го решите проблемот со кесичката од чај, така што овие вреќички од чај ќе ги ставите на очите и ќе ги држите неколку минути.

Доколку ви мирисаат непријатно патиките, преку ноќ ставете им суви искористени кесички од чај и сите непријатни мириси до утрото ќе исчезнат. Погледнете го видеото и дознајте како кесичките чај можат да му помогнат на вашето здравје, но како можат и на вас да ви помогнат во домаќинството.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!