Страшни предвидувања на Нострадамус за 2021: Еве што предвидува тој!

Нострадамус е можебо најпознатиот пророк во човековата историја. Неговите предвидувања се напишани во облик на катренски целини и стиови, а многу веќе се остварија.

Еве што рекол за годината која е пред нас:

Зомби апокалипса

Руские научници ќе создадат биолошко оружје во форма на вирус кои луѓето можеби ќе ги претвори во зомбија. Крајот на човештвото можеби е поблизу од што мислиме, наводно рекол Нострадамус.

Библиски глад

Нострадамус предвидува дека првите знаци дека му дошол крајот на светот ќе биде гладот, земјотресите, разните болести и епидемии кои ќе бидат се почести. Пандемијата со корона вирусот е почетокот на низата несакани настани.

Муслиманите ќе завладеат со Европа

Камилата од пророштвото на Нострадамус е симбол на арапските луѓе кои ќе ја преплават Еврооа, Нејасно е дали во 2021 ќе има нов бран на миграција или демограските проекции на нискиот наталитет меѓу Европејците, а големиот број бегалци ќе ја катализираат оваа промена.

Соларни бури

Во 2021 ќе се случи силна соларна бура која може да и нанесе голема штета на планетата. Се верува дека Нострадамус предупредил: Ќе видиме како водата се крева, а земјата се крие под неа.

Астероид ќе се судри со земјата или ќе и се приближи

„На небото човекот ќе види оган и долга трага од искри“, напишал. Ова може да се протолкува како претстојна природна катастрофа, или голем астероид кој ќе се судри со земјата. Еднаш штом влезе во атмосферата, астероидот ќе се загрее и ќе изгледа како оган на небото. Всушност, НАСА објави дека постои реална опасност астероидот 2009 КФ1 да се судри со земјата на 6 мај 2021 година.

Страшен земјотрес ќе ја уништи Калифорнија

Предвидува дека силен земјотрес ќе го погоди Новиот свет (западите земји), а Каифорнија е најочигледно место каде такво нешто може да се случи.

Чипови ќе бидат вградени во главите на американските војници

Американските војници ќе бидат првите човечки роботи кои го спасиле човештвото. Чипот вграден во нивниот мозок би требало да овозможи дигитална интелигениција, потребна да се надмине биологијата.

Папата Франциск ќе ги приближи луѓето до црквата

Без оглед на тоа уште колку ќе биде лидер, ќе остави импресивно наследство.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!