Студент на испит по логика. Професорот го прашува: Во авион има 500 тули. Една паѓа, колку останале?

Тој е студент на испит по логика. Професорот го прашува
– Во авионот има 500 тули. Еден паѓа, колку останале?
Студентот: – 499.

Професорот: “Тоа е точно!” Во колку чекори ќе ставиш слон во фрижидер?
Ученикот:- Со три – го отвораш фрижидерот, го туркаш слонот, го затвораш фрижидерот.

Професорот:- Точно! Во колку чекори ќе ставите жирафа во фрижидер?
Ученикот: – Со четири – го отвораш фрижидерот, го вадиш слонот, ја ставаш жирафата, го затвораш фрижидерот.

Професорот:- Точно! Сите отидоа на роденденот на лавот. Кој не е?
Ученикот: – Жирафата. Сè уште е во фрижидер.

Професорот: – Точно! Баба сака да помине мочуриште со крокодили. Колку крокодили има во мочуриштето?
Ученик:- 0, сите се на лавовски роденден.

Професорот:”Тоа е точно!” Баба тргнува да го помине мочуриштето, но умира! Од што?
Ученикот:- Фрактура на череп.

Професорот: Па како така?
– Ученикот: Циглата од првото прашање!

– Професорот: Го положивте испитот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!