Таа му кажа на својот сопруг дека питбулот треба да си замине, тогаш кучето направи нешто неверојатно

Кучињата можат да бидат многу верни, кога станува збор за грижата за нивнaта фамилија која ги одгледала. Како што јас сакам куче, така знам дека и тоа ме сака исто толку многу.

Знам дека би сторило сé за да ме заштити и да се грижи за мене, исто како кучето-херој што го спасува господарот. Значи, кога ја видов оваа прекрасна приказна за односот помеѓу Пит Булот и девојчето бев целосно растревожен.

Оваа приказна циркулира на интернет со години. Таткото е загрижен дека семејниот Пит Бул ќе биде опасен околу малата ќерка. Неговата сопруга го предупредува дека при првиот знак дека кучето може да предизвика проблем, кучето ќе мора да си замине.

Но сепак, прочитајте што кучето прави всушност, постапката го открива целосно значење на терминот кој вели дека кучето е “најдобриот пријател на човекот”. Прочитајте ја оваа прекрасна сторија и кажете ни што мислите во коментарите.

Жена ми и јас имаме две кучиња кои ги чуваме од пред да се сретнеме. По стапувањето во брак, тие станаа дел од него. Нејзиното куче беше мешавини меѓу Пит Бул и Лабрадор на име Зак и не ме поднесуваше мене. Кога се роди нашата ќерка, и кажав на жена ми дека  “Ако се осмели да го нападне бебето, кучето мора да си замине!”

Од моментот кога ја донесовме нашата ќерка дома, двете кучиња не престанаа да ја душкаат и да се вртат околу неа. Во еден момент Зак моравме да го повлечеме од неа бидејќи не престануваше да ја лиже. Од тој момент, Зак започна да се уствува како бранител на нашата ќерка. Па така ако таа лежеше на ќебето на земјата, тој секогаш беше до неа со шепата на ќебето.

Тој ја сакаше нашата ќерка неизмерно. Кога таа потпорасна, тој го следеше секој нејзин чекор, ја придружуваше постојано и спиеше заедно со неа на нејзиниот кревет. Тој некако секогаш знаеше кога е време за спиење и ја чекаше на скалите, за потоа заедно да се качат до креветот.

Еден жалосен ден Зак беше отровен, а за тоа најверојатно виновни беа децата на нашите соседи. Тоа беше еден од најтажните денови од нашите животи, гледајќи ја нашата ќерка како се збогува со него низ солзи кои непрестануваа да паѓаат по нејзиното лице.

Истата вечер, негде околу 20 часот пред да реши нашата ќерка се качи во нејзинита соба за да си легне, во тој момент јас и мојата сопруга свативме дека во последните пет години, оваа вечер ќе биде прва во која нашата ќерка ќе спие сама. Зак не беше со неа да ја придружува. Таа тогаш ја погледната својата мајка со тага и жал и солзите почнаа да паѓаат.

Во тој момент, моето куче Сем, кое истотака го сакаше мојата ќерка но беше многу приврзана со Зак, истото тоа куче се исправи, се приближи кон неа започна да ја поттурнува со главата. Тој ја стави неговата шепа на стапалото и ја погледна.

Таа свати што тоа куче и кажуваше и тие заедно се качија во нејзината соба. Сем по стапките на Зак си легна до девојчето и заспа. Од тој ден па во наредните 6 години, додека и тој не почина, Сем ја чекаше до скалите секоја вечер нашата ќерка за да го пополни местото на Зак.

Драги мои, оваа  е доказ дека кучињата својата љубов ја даваат безусловно.
Ако ви се допадна сторијата, Ве молиме да ја споделите со вашите пријатели.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!