Темјанот ги уништува сите вируси во воздухот и ги лекува белите дробови: Зошто треба да го прочистувате домот со него

Аромата на темјанот навистина ги ублажува душевните болки и го враќа чувството на смиреност и сигурност. Тоа е факт, исто како што е факт и дека темјанот ги уништува микробите во воздухот, водата и што е најважно – во телото.

Но, лековитите моќи на темјанот се далеку поопсежни. Источната медицина многу го цени темјанот поради фактот што ги лекува раните кои полека заздравуваат и ги намалува лузните.

Помага во ублажување на болките во зглобовите и мускулите, го намалува одливот на крвта од носот и дава енергија и сила. Темјанот се користи за лекување на болестите на дишните патишта, а со својата арома ја зголемува силата и го подобрува помнењето.

Ниту современата медицина не останала рамнодушна на ефикасноста на лекувањето со темјан. На пример, во Европа и во Америка се користи темјан за лекување, но најмногу се користи во алтернативната медицина која доаѓа од Индија, Кина и Тибет.

Најдоброто нешто што можете да го направите за себе е секој ден да палите темјан и со него да го прочистувате воздухот во целиот дом.

Освен што ќе ви го смири умот и ќе ви ја зајакне волјата, темјанот ќе го дезинфицира просторот и ќе ги убие сите вируси во воздухот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!