ТЕСТ: Што прво забележавте на фотографијата? Вашиот одговор открива како размислувате

Нашиот мозок се состои од 2 хемисфери, а притоа секоја од нив се одликува со специфични функции. Внимателно погледнете ја следната фотографија, одговорете што прво забележавте и откријте која сфера повеќе ја користи вашиот мозок.

Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата.

Одговори:

1. Ако прво го забележавте пејсажот

Кај вашите умствени способности доминира функцијата на левата хемисфера на мозокот. Имате извонредни аналитички способности, вешти сте во математиката и неверојатно се снаоѓате кога станува збор за комуникацијата со луѓето.

2. Ако прво ги забележавте коњите

Вие повеќе ја користите десната хемисфера на мозокот при размислувањето. Кај вас повеќе се изразени креативните и уметнички способности, емоциите, како и желбата за интимна и длабока поврзаност со останатите.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!