ТИБЕТСКИ ХОРОСКОП ЌЕ ВЕ НАЕЖИ КАКО Е ТОЧЕН: Осмели се да прочиташ СЕ ЗА СЕБЕ!

Тибетскиот хороскоп на секој знак ја предвидува вашата кариера и љубовни настани.

Тибетскиот хороскоп се смета за еден од најточните. Предвидувањата на мудрите Тибетанци и денес се покажаа реални за припадниците на одредени хороскопски знаци.

ОВЕН – Реинкарнација
Во животниот циклус тоа значи минати животи. Тој е херојски змеј кој се бори со внатрешните демони и надворешните искушенија. Ја има енергијата и агресивноста на Марс. Бегајте од монотонијата и размислувањето. Тој треба да работи во општествени звања преку кои ќе може да се подобри себеси и да ја модифицира егоцентричноста.

КАРМА: треба да живеете во сегашноста, да гледате во вашиот внатрешен живот, да медитирате, да најдете радост, да го издржите животот дури и кога не е розов. Треба да заборави на неуспесите и да гледа напред. Така ќе се достигне тајниот клуч за космичкиот мир.

БИК – Создавање дух
Претставува раст, остварување на мудроста. Го штити Венера, земната љубов, мајка на убавината и уметноста. Тоа создава сигурност бидејќи има искуство од минатите животи, но создавањето на духот иницира контакт со внатрешниот живот. КАРМА: акцијата не зависи од работата, туку од психата. Огнената природа крие несигурност. Биковите не се мотивирани од безбедноста, туку од сомнежот. Конзервативизмот може да се надмине со контролирање на вашата енергија. Само така ќе најдат внатрешна сигурност.

БЛИЗНАЦИ – Ментална и духовна еволуција
Во кругот на животот, тој претставува знаење и интелигенција, дуализам: духовна еволутивна свест и земно знаење за стагнација. Кундалини, енергијата што се наоѓа во ‘рбетот, треба да ја воспостави хармонијата на дуализмот. Меркур е доминантен, поради што овој знак е дружељубив, вешт, пријатен, внимателен, љубопитен, подвижен, интелигентен, лажечки, непостојан, има добра меморија, но ништо не завршува. Иако чувствува потреба да се развива духовно, тој никогаш нема да најде мир.

КАРМА: е нестабилна, осцилира во расположение. Доколку остане реален во остварувањето на големите цели, ќе може да ги надмине противречностите. Треба да медитира, да одлучи, а решението на проблемот е поблиску отколку што изгледа.

РАК – Раѓање на маж
Претставува знаење, инкарнација на духот во физичкиот свет. Психичката инкарнација е на крајот, физичката започнува. Тоа е симбол на мајчинството, телото, чувствата, универзумот на жената. За да се заштити, тој чува се во себе како затворена кутија. Тој наоѓа духовни вредности во своето семејство, но по долга и трпелива медитација, кога конечно ќе разбере каде е изворот на животот. Премногу верува во Универзумот, сака да го продолжи детството, бара внимание, верност, континуирани докази за љубовта. КАРМА: посесивен е, сака да биде во центарот на вниманието, премногу е авторитетен и сите ќе бегаат од него од страв да не му паднат во раце.

ЛАВ – Универзална свест
Претставува синтеза помеѓу свеста и реалноста. Човекот е срцето, микрокосмосот. Лавот учествува во материјалниот свет, сака успех и постојано докажува дека е лидер. Ќе успее кога ќе ја надмине зависта, потребата да му се восхитуваат, ненаситноста и сензуалноста.

КАРМА: се чувствува како центар на светот. Ако не управува добро со својата енергија, може да го наруши развојот на неговата личност, да стане премногу себичен. Дури и најсамоуверениот Лав може да го изгуби разумот. Кога тоа ќе се случи, треба да престанете, да слушате и да учите од другите. Човек треба да им служи на другите: ова е единствениот начин да се воспостави кохезија на свеста и реалноста.

ДЕВИЦА – Материјата, работата и физичкиот свет
Таа би сакала да се врати во своето детство, во кое доминира Меркур, таа е душата воплотена, рамнотежата помеѓу духот и телото. Односот со нештата е симултан, примање и жнеење. Со текот на годините развива критички дух кој се противи на се, никогаш не е задоволна. Често доцни на „возот“. Проблемот лежи во прекумерната лоша меморија. Таа е непристрасна во својата анализа. КАРМА: ако сака духовно да созрее, треба да престане да се грижи за себе и да почне да се грижи за другите. Човек треба да се отвори за големите идеали на човештвото.

ВАГА – Емоционална експанзија
Таа бара рамнотежа помеѓу материјата и духот. Треба да се одлучи за хармонија или дисхармонија. Амбициите се намалуваат само ако најде некој што ќе му се допадне. Има мирен темперамент, активна е, без претерување – среќна комбинација на социјален живот. Треба да се најде универзално знаење. КАРМА: ова е најнестабилниот хороскопски знак, чувствителноста е висока. Може да се вивне до височини, но и да ја уништи динамиката. Рамнотежата не е да се затвора во сопствената статика, туку да ризикува и да се наруши себеси.

СКОРПИЈА – Желба за вечен живот
Тој е судир на духот и материјата (душата и љубовта), привлечен е, сè треба да му служи на задоволството на личноста, тој се движи кон освојување. Желбата за живот е продолжена, присутни се егоизмот, убавината, сензуалноста и посесивноста. Тој сака да ужива во земните страсти, а го привлекуваат духовните височини. Може да се изгуби во неконтролирани љубовни импулси или да стане прекрасно ако врската се сублимира. Уништува со критиките, се плаши од смртта. Негативната Шкорпија се уништува себеси.

КАРМА: научете да штедите енергија, не претерувајте, зауздајте го ентузијазмот. Вистинската цел на животот е логичен разум; контролирајте ја деструктивната сила во вас.

СТРЕЛЕЦ – Фаза на созревање
Ја претставува победата на борбата меѓу духот и материјата. Тој е задоволен. Кога ќе реши да престане да дели правда во светот, ќе стекне сила да стане протагонист на божествениот закон. Може да живее во општествениот живот и да се развива одвнатре. Сака да поседува материјални добра, ужива земски успеси, но е дарежлив. Тој е во опасност да се врати назад. КАРМА: не треба да се обидувате да дознаете сè по секоја цена, не трошете ја вашата енергија на илјада работи. Внатрешниот мир се постигнува со смиреност и алтруизам. Стрелецот не е обичен знак, не треба да трошите таму каде што не е потребно.

ЈАРЕЦ – Познавање на супериорно знаење
Успехот доаѓа преку искушенија. Кутриот човек (просјак, пророк) го поседува клучот за познавање на границите на земната духовност, тој знае како да го заврши процесот на реинкарнација. Само тој ја знае целта на своето патување, работи во тишина, трпи во времето, живее во осаменост.

За да се развие, треба да контактира со луѓето. КАРМА: сака да се наметне, што може да биде циничен деспотизам на мегаломанијата. Енергијата треба да биде насочена нагоре, според духовното знаење. Само така може да влезе во срцето на настаните.

ВОДОЛИЈА – Свесност за избор
Тој е отворен за другите, ја презема одговорноста за себе, тој е одговорен за своите постапки, тој е возрасен човек. Тој нема илузии и не може да ги затвори очите пред реалноста. Тој управува со сопствената карма, екстровертен е, вистински пријател, треба да работи работа во која општествениот интерес доаѓа до израз. Сите енергии се обединети во Водолија: двојност и внатрешни конфликти.

Тој е иницијатор, бесмртен, го познава интелектуалниот механизам на духот. Се подарува, што луѓето знаат да го ценат. КАРМА: во себе има огромно богатство на љубов и постојано живее во страв дека сите ќе го остават и ќе го изневерат, па дури и неговите најдобри пријатели. Не секој може да ја разбере големината на Водолија. И премногу љубов понекогаш е убиец.

РИБИ – Вратете се на светлината
Претставува синтеза на повторното раѓање. Рибите се деца на морето, тие живеат во океанот. Сами се, но седат со Универзумот. Тие се добри во божественото без да ја изгубат својата личност. Треба да ја отворите вратата што води во вселената. Внатрешниот живот на Рибите е импресивен и реакционерен. 12-тиот знак е симбол на смртта бидејќи човекот се збогува со земниот живот и влегува во водите на Универзумот. Кога физичкото дишење ќе престане, се создава ново тело.

Циклусот заврши, човекот е пред умирање, но универзалната психичка свест ќе започне нов циклус на учење. КАРМА: мора да се предаде на морето за да се стигне до врвот на бранот. Долгото патување кое започнува ќе биде преполно со тешкотии, па Рибите треба да го изберат најлесното. Преку универзална љубов, тој ќе достигне целосна емотивна обнова.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!