(ФОТО) Ако на банкомат пронајдете ваква нешто ни случајно не ставајте ја картичката и не подигајте пари

Криминалците се сѐ покреативни, а за да ги заштитите вашите работи, потребно е да поведете сметка за неколку ситници со кои може да спречите кражба.

До вашите податоци, криминалците доаѓаат на многу начини. Таблата за куцање на банкоматот се користи за запишување на ПИН лозинката. „Лажната“ тастатури ја памети вашата лозинка.

Обрнете внимание на овие работи:

  • Пукнатини и гребатинки кои укажуваат дека банкоматот е оштетен.
  • Нешто што е чудно и невообичаено
  • Различни облици или бои на банкоматот
  • Делчиња кај отворот за картичката

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!