ФОТО: Ја копал нивата и нашол нешто што му го променило животот

Германскиот суд пресудил дека мора државата да му плати 773.000 евра на фармер кој во 2009. година нашол во својата бавча коњ од времето на старите Римјани.

Главата била дел од статуа од римскиот цар Август, па според судот фармерот имал право на износ половина од тој на главата.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!