ЧУДО: Се појави потопена црква – Народот вели не е на арно!

Поплавената црква од 16. век повторно се појави на површината во Мексико поради сушниот период.

Католичката црква која е изградена во 16 век за да го шири христијанството во регионот, потопена е заедно со целиот град халапа Виехо за да се изгради браната Бенито Хуарез во 1962 година. Од тогаш, секогаш кога подрачјето било зафатено од суша, градбата се појавувала и тоа досега се случило трипати.

Во една прилика нивното на водата во браната било под 40 отсто од вообичаеното поради што локалното население странувало за наводнувањето на нивните посеви. Водата од браната ја користат околу 247 општини.

Локалниот рибар Луси Гутиерез изјави дека во градот годинава немало врнежи и затоа црквата повторно се појавила, а надлежните се загрижени дека ситуациајта може да се влоши.

Црквата претставува реликт од шпансктие конквистадори во Мексико.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!