Што значи ако птица упадна во вашата куќа или удри во прозорец: Не на сите ќе им се допадне одговорот…

Суеверија никогаш не престанале да бидат популарни, ниту пак толкувањето на различни знаци и симболи.

Има цели книги кои се посветени на суеверие, но многу тешко се составуваат. Луѓето, од памтивек, сакаат да толкуваат одредени феномени и се специјализираат за разни видови предвидувања. Денеска ви пренесуваме различни толкувања поврзани со птиците.

Ако сте виделе гулаб на прозорец, тоа значи пристап до многу важни вести, истото важи и за ластовичката. Можеби главната цел на овој настан е да ве предупреди за нешто што ќе се случи за да бидете подготвени.

Ако птицата ви се заглавила на облеката, не се вознемирувајте, бидејќи ова може да биде весник на голема среќа. Појавата на штрк во вашето видно поле е знак за раѓање на бебе.

На вашиот балкон се појави гнездо гулаби – ќе има среќа во вашиот живот, а ако снесат и две јајца во гнездото, на среќата и нема крај. Ако птицата удри во прозорецот, тогаш треба да очекувате гости, бучна гозба. Ако таа не само удрила, туку тропнала – тоа значи дека вестите доаѓаат од далеку.

Птиците можат да влезат во куќата преку отворен прозорец. Потоа подгответе се за непријатната вест за смртта на некој ваш близок.

Дали птицата удрила во стаклото на балконот или седнала на прозорецот? Наскоро ќе имате непредвидено губење пари. Не можете да чувате ниту една дива птица дома, освен гулаби, бидејќи другите ги привлекува несреќата и страдањето.

Додека одите, не заборавајте да ја кренете главата нагоре за да видите дали стадото кружи над вас. Тогаш треба да очекувате итна болест. Ако има само една птица, пазете се од предавство или предавство на саканите. Ако птиците, летајќи над вас, нагло го сменија правецот на летот, тоа значи дека постои опасност во близина. Гледањето мртва птица на пат кон дома значи дека наскоро ќе имате несреќа.

Следете ја насоката на летот на птицата
Ако птицата шетала низ собата летајќи внатре и надвор од неа – ова е за порака. Ако птицата, која заврши во вашиот стан, имаше влакно од трева, на патот ќе се случи многу добар настан, во овој случај нема да биде излишно да го нахраните носителот на добрата вест.

Птица видлива на покривот или постојано лета наоколу е знак на болест кај некој од семејството. Ако птицата постојано лебди над станот, треба да бидете исклучително внимателни во односите со пријателите, може да бидете изневерени, ова е дотолку повеќе точно ако птицата грабливка лебди над куќата.

Гледате птици како летаат во близина на вашата куќа, но одеднаш тие многу остро го менуваат правецот – во овој случај, бидете внимателни бидејќи ова е знак за претстојна опасност.

Јато птици бега од земјата – денот ќе биде извонредно добар, сè ќе се оствари, но ако, напротив, можете да останете дома, сите ваши напори ќе бидат бескорисни.

Суеверија за различни птици

  • Има многу птици и секоја има свои суеверија и предзнаци.
  • Гледањето летечки штрк е добар знак.
  • Птица гради гнездо – благосостојба во семејството.
  • Ако одеднаш клукајдрвец влетал во дворот и тропнал на дрво – тоа значи неволја.
  • Птица седи на балконот – ќе го најдете одговорот на важно прашање.
  • Ластовичката чука низ прозорецот – доаѓаат добри вести.
  • Долетаа врапчињата кај невенчаната девојка на прозорецот – ќе има свадба.
  • Врани летаат над куќата и чкрипат – знак на болест.
  • Ластовички вгнездени на балконот – знак на среќа.

Што да направите кога птица лета?
Нашите предци не само што забележаа како однесувањето на птиците е поврзано со претстојните настани, туку развија и методи за решавање на негативноста. Значи, птица што случајно влегла во просторијата не може да се фати. Дефинитивно веќе е исплашена.

Отворете го прозорецот и оставете го гостинот со пердуви да се покрие, а потоа кажете: „Одете слободно, но не доаѓајте кај мене!“

Ако знакот ветува проблеми, измијте го прозорецот со света вода и врзете црвена лента на рамката. Тие велат дека ова ќе помогне да се елиминира несреќата. И подобро е да се дружите со птиците, да ги нахраните, тогаш тие ќе донесат само радост и нема да ги исплашат негативните предвидувања.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!