Ќерка на богаташ одбила сиромашен човек кој искрено ја сакал… Се сретнале 10 години подоцна,следел шок кога и кажал….

И покрај тоа што бил толку сурово откачен,поради некоја причина момчето не можел толку лесно да ја заборави.Десет години подоцна се случило чудо.

Приказната е за едно младо сиромашно момче кое било лудо вљубено во ќерка на богаташ.Решил да ја запроси,но девојката го одбила бидејќи бил сиромашен.Меѓутоа оваа приказна има многу важна животна лекција за сите!

-Твојата месечна плата е колку моето дневно трошење.Како мислиш да се омажам со некој како тебе? Никогаш не би можела да те сакам.Иди најди некоја девојка од твое ниво-Бил одговорот на неговото запросување.

Поминале 10 години и случајно налетале еден на друг во трговскиот центар. Девојката одма го препознала-Еј како си?-Јас се омажив за многу паметен човек,неговата плата е 15.000 евра месечно!-Дали можеш со тоа да се натпреваруваш?

Човекот,слушајки ги овие зборови од жената која некогаш ја сакал,едвај се воздржувал да не заплаче и не рекол ништо. Неколку минути покасно се вратил нејзиниот маж и застанал до неа.Пред да изусти она нешто,нејзиниот маж го препознал човекот и му се обратил-Господине?-Добар ден!Гледам дека веќе сте ја запознале мојата жена!

Мажот потоа се свртел кон жената и и рекол: -Драга,ти го представувам мојот шеф! Он го поседува оној проект од 10 милиони евра на кој што работам!

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!