Ќе занемите! Ова се исповедите на луѓето што го најдоа спасот во манастирот Тумане!

Манастирот Тумане кај Голубац е исполнет со верници кои доаѓаат да им оддадат почит на моштите на светите Зосим Синаит и Јаков Тумански.

Се чини дека во Србија нема човек што бил погоден од некакви маки и неволји, без да бара спас во овој храм, или барем да посака да оди во него. Илјадници верници сведочат дека чудесни исцелувања се случуваат во овој манастир. Манастирот Тумане е чудо!

Бројни случаи се запишани во манастирската хроника за исцелувањата по молитвата за здравје прочитана над моштите на двајца светители Тумани. Монасите и денес ги снимаат.

Во ова светилиште, утеха нашле луѓе кои имале проблем со рак, неспособност да забременат и тешки повреди. За вас издвоивме три прекрасни приказни за исцелување на луѓе кои се најдоа во големи маки.

„Само Бог може да ви помогне“ (7.6.2021) – Исповед на Мимица Илиќ од Велики Дреновац кај Алексинац. Доаѓам поради мојот сопруг Драган Илиќ, кој падна од десет метри бетон и го скрши рбетот во таа прилика. Во Клиничкиот центар во Ниш ни беше кажано да се молиме на Бога и дека само Тој може да Му помогне.

Пред операцијата на Драган, дојдов во Тумане, ја зедов неговата маичка, со која ги допрев арките на светците додека им се молев. Однесов се што му требаше во болница и му ја дадов маицата (маицата, масло од кандилото на светецот, осветена вода).

– Операцијата беше следниот ден. Третиот ден, Драган стана на нозе. Лекарите едноставно не можеа да поверуваат, се прашуваа како се случи ова, како функционираше? Јас само им реков: „Со помош на Господ Бог, свети Зосим и Јаков“.

Борба против ракот (4.7.2021) – Исповед на Билјана Ранкиќ од Белград. „Пред три години ми беше дијагностициран рак на дебелото црево. По операцијата имав хемотерапија. На патување, видов патоказ – Тумански манастир.

Дојдов во Тумане не знаејќи ништо за манастирот, ниту за светителите на кои е посветен. По поклонувањето и многу чудното чувство за време на поклонувањето … некоја чудна енергија струеше низ мене, метастазите исчезнаа, се исчезна, па после три години сум потполно здрава жена.

Тринаесет години чекање дете (22.7.2021) – Исповед на Горан Милошевиќ од Лозница. „Немавме деца веќе тринаесет години. Кон крајот на јануари минатата година, дојдовме во манастирот Тумане на молитва за пород, која ни ја прочита монах и жена ми остана бремена во јуни.

Кога дознав дека жена ми е бремена, веднаш дојдов во манастирот и му се заблагодарив на Бога. Оваа година, на 17 февруари, имав син, Урош. Сакам да им се заблагодарам и на Свети Зосим и Јаков.

Извор: Zivotenstil.mk

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!