5 работи кои не треба да ги носите во Вашиот паричник: Ги одбиваат парите и среќата

Паричникот може да биде не само стилски предмет за складирање пари, туку и талисман што привлекува материјална благосостојба.

Секој може да избегне да остане без среќа со прегледување на содржината на неговиот паричник. Затоа што излегува дека има работи кои ги чуваме во паричникот и можат да ни ја блокираат среќата. Енергијата на парите и среќата е прилично каприциозна и кон заработените пари мора да се однесуваме со почит.

Постојат пет работи за кои се смета дека ги блокираат нашите финансиски текови и кои не ни дозволуваат да штедиме и да имаме среќа со финансиите. Најдобро е да ги извадите овие работи од вашиот паричник за да имате повеќе среќа!

Фискални сметки – Добро е да чувате некои сметки, но не во паричникот. Таму ќе создадат информативен шум што ќе ги блокира финансиските текови.

Езотеричарите ги нарекуваат „џабе пари“, што предизвикува загуби. Сите сметки за готовина мора да се чуваат одделно за да се избегне финансиски неуспех.

Фалсификувани пари – Постојат многу начини да се привлечат пари со користење на стари монети кои не се во оптек, но кога станува збор за фалсификувани пари, тие нема да привлечат среќа или успех. Сите видови на лажни банкноти и монети, исечени од никаде или земени од детски игри, не носат среќа.

Фотографии – Ниту фотографиите од најблиските роднини немаат место во паричникот, бидејќи секоја фотографија има своја моќ.

Паричникот е тесно поврзан со енергијата на неговиот сопственик, а надворешната енергија може да ја раскине оваа врска, што ќе доведе до финансиски проблеми.

Лекови – Самите лекови, лекарските рецепти, списоците на лекови или нивните рецепти се несакани ставки во паричникот.

Најдобро е таквите работи да ги чувате во џеб во чантата. Така, според верувањата, финансиите ќе останат недопрени и нема често да се разболуваме.

Стари банкоматски картички, недобиени лозови или истечени карти за патување – Работите кои веќе си ја завршиле работата немаат место во паричникот и ја одбиваат среќата.

Не се во состојба да привлечат среќа и финансии, па треба да се ослободите од нив.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!