7 ЗНАЦИ ДЕКА ВО ДОМОТ ВИ Е СОБРАНА ЛОША ЕНЕРГИЈА: Еве како веднаш да се ослободите од неа – потребен Ви е и темјан

Дали вашиот дом е полн со негативна енергија – обрнете внимание на овие 7 знаци! Еве како енергично да го исчистите вашиот животен простор…

Не ви се потребни посебни вештини или способности за да одредите дали премногу негативна енергија се акумулирала во куќата, само треба да обрнете внимание на некои знаци. Еве неколку сигнали дека премногу негативна енергија се акумулирала во вашиот дом:

  • Чести дефекти на уредите во куќата
  • Проблеми со електрична енергија
  • Растенијата во куќата венеат без причина
  • Мирис (често без причина)
  • Проблеми со вода и цевки
  • Чести конфликти и лоша комуникација меѓу членовите на семејството
  • Повторување на лоши соништа

Ако препознаете најмалку четири од горенаведените знаци, тогаш треба да размислите за енергетско чистење на просторот. Како да го исчистите просторот од негативна енергија? Постојат многу едноставни начини на кои секој може да аплицира, а еве неколку од нив:

1. Медитацијата и афирмациите се одличен начин да го исчистите домот од негативна енергија. На овој начин можете да ги исчистите и мислите и енергијата во просторот за живеење. Пожелно е тоа да го правите секој ден, тогаш ризикот од полнење на просторот со негативна енергија значително се намалува.

2. Исчистете го нередот! Соберете го целото ѓубре, сите скршени и непотребни работи и фрлете ги или рециклирајте ги. Измијте ги огледалата, подот и мебелот. Обрнете посебно внимание на аглите на куќата. Таму се акумулира голема количина на енергија.

3. Исто така, важно е редовно да се проветруваат просториите и да се пушта свеж воздух во домот. Ова и помага на позитивната енергија слободно да циркулира низ куќата.

4. Последната фаза е ставање работи во куќата кои привлекуваат позитивна енергија. Најлесен начин е да користите темјан. Оваа миризлива смола, темјанот, ви овозможува да активирате позитивна енергија во себе, но и во вашиот дом.

Запалете темјан и исчистете го вашиот дом од лоша енергија.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!