97% од луѓето не го знаат точниот одговор: „Доколку ќерката на Тереза е мајка на мојата ќерка, што сум ѝ јас на Тереза?“

На социјалните мрежи повторно почна да се шири загатка која што ги избезуми луѓето.

„News.com.eu“ пишува дека 97 отсто од луѓето кои што се обиделе да ја решат, првиот пат не успеале да го најдат точниот одговор.

Загатката е следна:

Доколку ќерката на Тереза е мајка на мојата ќерка, што сум ѝ јас на Тереза?

1. Баба
2. Мајка
3. Ќерка
4. Внука
5. Јас сум Тереза

Поголемиот дел од луѓето мислат дека точниот одговор е „Јас сум Тереза“.

Клучот на решението е во тоа што треба да се запрашате кој го поставува прашањето.

Ќерката на Тереза е мајка на мојата ќерка. Мајката на мојата ќерка сум јас, па очигледно дека јас го поставувам прашањето, оттаму – точниот одговор е „Ќерка“.

Извор: tocka.com.mk

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!