Oтпуштен фармацев кој уништил вакцини: Верувал дека вакцината против коронавирус ја менува човечката ДНК

Американскиот фармацевт кој минатиот месец уништил стотина дози вакцини против коронавирусе „теоретичар на завери“ и верува на неоснованите гласини дека вакцината не е безбедна, известиле властите.

Стивен Бранденбург од замрзнувач во Медицинскиот центар Аурорра во Графтон во државата Висконсин извлекол 57 шишиоња Модер Ковид 19, од кои секоја содржи 10 дози, обидувајќи се да ги уништи, затоа што верувал дека вакцината е опасна и дека може да ја промени човековата ДНК.

Современите и Фајзер БиоНТек вакцини засновани се на месинџер РНА технологија која м,у пружа на човечкото тело информации за вирусните протеини кои помагаат воп создавањето на антитела против коронавирус.

Експертите велат дека нема докази кои укажуваат на тоа дека ја менуваат човековата ДНК, а милион луѓе се веќе вакцинирани со таа вакцина.

За нивно складирање е потребна многу ниска температура, а инаку можат да бидат уништени, што Бранденбург се обидел да направи во два наврати, изјавило обвинителството во понеделникот за време на неговото прво појавување на суд,.

„Намерата му била да бидат инертни, затоа што бил уверен дека вакцината не е безбедна, дека РНА методот за правење на тие лекови ги прави небезбедни“, рекол обвинителот на округот Озаки за време на сослушувањето.

Бранденбуѕрг на почетокот во болница рекол дека вакцините биле случајно извадени од фрижидер, но подоцна признал дека намерно ги извадил. Исто така признал дека вакцините, кои биле оневозможени, биле вратени во фрижидерот и дека 57 луѓе потоа биле вакцинирани со нив.

Луѓето биле известени за тоа, но засега нема докази дека инертните вакцини им наштетиле.

Тој бил отпуштен од работа, а уапсен бил минатиот четврток.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!