За студентите таа е само чистачка: Она што им го кажа професорот за неа ги натера сите на размислување

Професор во најдоброто медицинско школо, дошол на предавање и им најавил на студентите дека ке им даде изненаден тест. Сите биле изненадени, само најдобриот студент не се грижел.

Бидејќи бил сигурен во своето знаење. Го погледнал тестот и го решил без проблем, но тогаш стигнал до едно непознато прашање. Прашањето било, ’Кое е името на чистачката во нашата зграда? ’

Студентот се насмеал, си помислил дека е некоја шега. Ова прашање не може да носи бодови,зарем не? Професорот сигурно се шегува. Го знаел лицето на жената што ги чистела ходниците и училниците, но не го знаел нејзиното име. Последното прашање го оставил празно.

Друг колега го прашал професорот: ’Последното прашање не носи бодови,зар не? ’ професорот мирно одговорил, ’Секако дека носи. Видете, во вашите канцеларии ќе сретнувате многу луѓе. И секоја особа е важна – секогаш. Секој заслужува внимание, па дури и за насмевка која ја упатуваме едни на други секојдневно на разминување.’

Студентите ја запаметиле оваа животна лекција. Инаку. точниот одговор на прашањето бил: Мариана.Ова е навистина одличен потсетник дека на сите е потребно признание за нивната работа од време на време. Секоја работа не е гламурозна, но многу луѓе напорно работат во нашите животи.

Би биле многу покомплицирани ако ги нема сите тие луѓе кои работат во ’позадина’. Да се почитуваме едни со други!

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!