Знаете ли што значи кога ве чеша левата или десната дланка – ова e вистинското значење

Народните верувања се различни, но овие се едни од неколкуте за кои најмногу се зборува. Според народните верувања ако ве чеша десната дланка значи дека ќе давате пари, а ако ве чеша левата дланка-ќе добиете пари.

Верувањата овде не запираат. Доколку сакате да ги зачувате парите, треба со дланката да ја протриете косата и да изговорите: „Колку влакна, толку пари“. Според некои верувања кога ќе ве почеша десна дланка значи дека ќе се ракувате со нeкој познат.

Ако ве чешаат прстите-ќе се венчате наскоро. Знак дека некој ве оговара е ако ве чеша левото уво. Ако ве чеша десното, тоа значи дека некој ве фали. Ако ве чешаат табаните значи дека ќе одите негде.

Чешањето на левиот лакт значи дека ве очекуваат возбудливи вести, додека десниот наговестува тажни вести.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!